als

Verhalen configureren op Instagram; leer native app-functies

Instagramverhalen - met foto's en video's die binnen 24 uur verdwijnen - is zo succesvol geweest dat het Snapchat in aantal gebruikers overtreft. Voor zijn trailer verspreidde de functie zich naar andere applicaties: Status WhatsApp, My Messenger Day en Facebook History. Om u te helpen de functie voor eens en voor altijd onder de knie te krijgen, legt TechTudo uit hoe u de applicatie-instellingen kunt configureren.

Wist u bijvoorbeeld dat u uw afbeeldingen voor sommige mensen kunt verbergen of automatisch foto's kunt opslaan die als Verhalen zijn gepubliceerd? De instellingen zijn aanwezig in de app-versies van Android en iPhone (iOS).

Hoe verhalen te maken op Instagram

Trick maakt van Instagram een ​​bord dat gelijk is aan dat van Pinterest

Verberg verhalen

Stap 1. Open de Instagram-app en krijg toegang tot je profiel door op je foto in de rechter benedenhoek te tikken, zoals in de onderstaande afbeelding. Tik vervolgens op de drie stippen in de rechterbovenhoek om toegang te krijgen tot de instellingen. Als je een iPhone gebruikt, tik je op het tandwielpictogram.

Toegang tot profielinstellingen

Stap 2. Raak in het gedeelte 'Account' het item 'Verhaalinstellingen' aan. Tik op het volgende scherm op 'Verberg geschiedenis van'. Selecteer ten slotte de contactpersonen waarvan u de verhalen wilt verbergen en tik op het vinkje in de rechterbovenhoek.

Verbergen van verhalen van sommige gebruikers

Toepassing: technologietips en nieuws op mobiel

Sta reacties op berichten toe

Stap 1. Nog steeds op het scherm "Verhaalinstellingen", is er een sectie met de naam "Reacties op berichten toestaan". Er zijn drie opties beschikbaar: Iedereen (iedereen kan een verhaal beantwoorden); Mensen die je volgt (alleen wie je volgt kan reageren) en uitgeschakeld (niemand kan je verhalen beantwoorden). Kies de optie die het beste aansluit op uw behoeften.

Antwoorden op verhalen instellen

Bewaar gedeelde foto's in Verhalen

Stap 1. In het gedeelte "Camera" kunt u kiezen of u de gedeelde foto's al dan niet wilt opslaan. Druk eenvoudig op de selectieschakelaar aan de rechterkant om de functie in of uit te schakelen.

De functie voor gedeelde foto's opslaan inschakelen

Onthoud dat als u ervoor kiest om te activeren, het geheugen van uw smartphone mogelijk sneller vol is, vooral als u meestal veel verhalen post.

Wie heeft Instagramverhalen bekeken? Wisseltips uit in het forum.